Kucharz Zacisza Poleca:
Startery i zimy bufet:
- mięsa pieczyste z Zaciszowej kuchni – wybór schabów z nadzieniami, karkówka, rolada z boczku, rolada z kurczaka, rolada z indyka z morelami, i inne…
- wybór pasztetów z Zaciszowej kuchni
- jaja faszerowane rozmaitościami na gniazdku z kiełków
- schab z musem chrzanowym muśnięty galaretą
- tatar wołowy z cebulką i domowymi marynatami
- tymbaliki drobiowe
- galaretka z nóżek
- mus z wątróbki gęsiej na pumperniklu
- tatar z łososia z awokado lub z ogórkiem i koperkiem
- trio śledziowe
- śledź po kaszubsku
- śledź w sosie tatarskim
- ryba w jarzynach
- krewetki na sałacie lodowej z sosem Marie Rose
- różyczki z łososia wędzonego z musem koperkowym i kawiorem
- roladka z łososia wędzonego z kremowym serkiem na roszponce
- kaczka faszerowana
- roladka z kurczaka faszerowana wątróbką
- rostbef na zimno
- ruloniki z szynki z chrzanowo-serowym nadzieniem
- sałatka z pieczoną papryką i sosem ziołowym
- sałatka grecka
- sałatka jarzynowa
- sałatka z makaronem i szynką parmeńską
- sałatka ze szpinaku z granatem i awokado
- sałatka z buraka pieczonego na rukoli z serem kozim
- sałatka z komosą ryżową i bobem
- minitarty z kozim serem i figą
- minitarty z oscypkiem i musem z żurawiny
- cykoria z gruszką serem pleśniowym i orzechami z dodatkiem dresingu na bazie miodu
- caprese z pesto
Zupy:
- rosół tradycyjny z makaronem
- rosół królewski z kluseczkami kładzionymi
- krem z dojrzałych pomidorów z bazyliowym pesto
- krem z białych warzyw
- krem z borowików z grzankami ziołowymi
- krem z pieczonej dyni z chipsem serowym
- krem z cukinii z płatkami z prażonych migdałów
- barszczyk czerwony z uszkami/ pasztecikiem/krokietem
- żurek po polsku z jajkiem i białą kiełbasą podany w pszennym chlebku
- zupa węgierska z czosnkową bułeczką
- flaki wołowe z pieczywem
- zupa rybna na ostro
Dania gorące
- polędwiczka wieprzowa z sosem kurkowym opiekane ziemniaki oprószone ziołami,surówka z selera
- zraz wołowy z sosem myśliwskim,duszona kapusta z kminkiem
- rolada z kurczaka faszerowana szpinakiem i serem greckim lub suszonymi pomidorami
- stek wieprzowy z konfiturą z czerwonej cebuli, kopytka i warzywa na parze z masłem czosnkowym
- udko kacze na konfiturze wiśniowej z puree ziemniaczanym i buraczkami na ciepło
- polędwica wieprzowa nadziewana podgrzybkami z pietruszką z sosem grzybowym podana na placku ziemniaczanym
- kaczka luzowana , jabłko zapieczone z musem z żurawiny i opiekane ziemniaczki
- kurczak sweet chilli z bazyliowymi kluseczkami i ratatouille
- jeleń duszony w winie na czerwonej kapuście z kluskami śląskimi i mix soczystych salat z winegretem
- polędwica wołowa z sosem na bazie wina Marsalla, puree z nutką chrzanu,pomidor pieczony
- pstrąg pieczony w płatkach migdałowych z gratine/zapiekanka ziemniaczana z musem z zielonego groszku
- dorsz marynowany w suszonych pomidorach z sosem z kaparów i dzikim ryżem, grillowane warzywa
- grillowany filet z indyka na gnieździe ze szpnaku z sosem z białej cebuli i zielonego pieprzu
- chrupiąca pierś z kurczaka z kostką nadziewana serem ricotta z zielonymi oliwkami, szpinakowe
- szpetzle, glazurowana miodem marchewka
Desery:
- sernik domowy
- sernik z ananasem i kokosową kruszonką
- szarlotka z puszystą bezą
- creme brulee
- tort bezowy z puszystym kremem i owocami
- tarta z owocami i karmelem
- krem czekoladowy z ramowo-wiśniową nutą
- tiramisu pachnące likierem kawowym
- krem waniliowy z musem z mango lub z malin
- kruche babeczki z kremem i owocami
- brownie
- owoce filetowane
Zacisze Dom weselny pod Warszawą zaprasza do organizacje ślubów plenerowych, przyjęć weselnych i imprez okolicznościowych blisko Warszawy.